Αλλοίμονο στους νέους - πρεμιέρα

alloimonostousneousΠρόκειται για ένα έργο διαχρονικό και νοσταλγικό που θα κάνει το κοινό να χαμογελάσει, να συγκινηθεί αλλά και να προβληματιστεί. "...Το έργο είναι ένα ταξίδι στις ομορφιές μιας άλλης εποχής ...με βαγόνι μια ασπρόμαυρη παράσταση", όπως δηλώνει ο σκηνοθέτης Κώστας Κατσουλάκης.

 Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και σε διασκευή Κωνσταντίνου Κυριακού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Έυη Γιαννακοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης)  Γιώργος Τσαπόγας, Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.

Read more: Αλλοίμονο στους νέους - πρεμιέρα

Αλλοίμονο στους νέους

alloimono-stous-neousΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες για το ανέβασμα του έργου του Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου ‘’ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ’’ από την κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, ενώ πραγματοποιούνται καθημερινά και με μεγάλη επιτυχία παραστάσεις για σχολεία από την παιδική σκηνή, με το έργο του ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ ‘’ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΙΑΣ’’.

Το ‘’Αλλοίμονο στους νέους‘’ μια ελεύθερη διασκευή του μύθου του Φάουστ, γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1961, σε σενάριο Αλέκου Σακελλάριου -Χρήστου Γιαννακόπουλουκαι σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Η πρώτη προβολή έγινε στις 30-10-1961. Είχε παιχτεί αρχικά στο θέατρο (με τους ίδιους πρωταγωνιστές) και λόγω μεγάλης επιτυχίας μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο. Αρχικά ο πρωταγωνιστικός ρόλος είχε προταθεί στον Ντίνο Ηλιόπουλο αλλά αυτός τον απέρριψε και έτσι τον έπαιξε ο Δημήτρης Χορν κερδίζοντας το Α’ βραβείο ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1961.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και σε διασκευή Κωνσταντίνου Κυριακού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Έυη Γιαννακοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης) Γιώργος Τσαπόγας ,Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.

Σχέσεις συνεργασίας για το ΚΑΛΑΜΑΤΑ' 21

Politistiki proteyoysaΑνακοινώθηκαν οι χώρες που θα διαγωνιστούν για την ανάδειξη της τρίτης πόλης που θα φιλοξενήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021, μαζί με μία πόλη της Ελλάδας και μία πόλη της Ρουμανίας. Οι χώρες που διαγωνίζονται είναι οι Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ισλανδία, Σερβία και Μαυροβούνιο. Τη διαγωνιστική διαδικασία σε αυτές τις χώρες την επιμελείται απευθείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Γραφείο Υποψηφιότητας “KALAMATA:21” καλείται να δημιουργήσει σχέσεις συνεργασίας και με τις παραπάνω υποψήφιες χώρες πέραν από τις πόλεις της Ρουμανίας που διεκδικούν τον τίτλο.

Ο εκτελεστικός Διευθύντης σχολίασε σχετικά: «Είναι μια μοναδική ευκαιρία συνεργασίας μεταξύ τριών χωρών της Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση, κυρίως για τις υπό ένταξη χώρες».

Έρευνα για την πολιτιστική ταυτότητα και ζωή της Καλαμάτας

Politistiki proteyoysaΈρευνα διεξάγει το Γραφείο Υποψηφιότητας «KALAMATA:21», στο πλαίσιο της πολιτιστικής χαρτογράφησης της Καλαμάτας. Σκοπός της έρευνας είναι να εξετάσει τους παράγοντες που καθορίζουν την πολιτιστική ταυτότητα και ζωή της Καλαμάτας, αναζητώντας τις τάσεις του κοινού σχετικά με τις προσφερόμενες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στην πόλη, καθώς και με τη συχνότητα επίσκεψης δημόσιων και ιδιωτικών πολιτιστικών χώρων, αλλά και αρχαιολογικών χώρων.

Το Γραφείο Υποψηφιότητας «KALAMATA:21» καλεί τους κατοίκους της Καλαμάτας να συνεισφέρουν στην υποψηφιότητα της πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, παίρνοντας μέρος στην έρευνα και συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο, το οποίο είναι διαθέσιμο:

• ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/ZVPMfz5FDg

• σε έντυπη μορφή στο Γραφείο Υποψηφιότητας (Αριστομένους 33, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 3ος όροφος).

Στην έρευνα επιδιώκεται να συμμετάσχουν 1.500 πολίτες από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Η συλλογή στοιχείων έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου 2014 και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2015.

Ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας"

Maria-kallasΟ βραβευμένος ελληνοσουηδός σκηνοθέτης Χαράλαμπος Τσόκας και το επιτελείο του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας" την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου έως Τρίτη 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν γυρίσματα στο Μιλάνο και τη Βερόνα, στα μέρη όπου έζησε η Μαρία Κάλλας με τον σύζυγό της Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι. Στην συνέχεια θα μεταβούν για γυρίσματα στην Καλαμάτα μέχρι και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου.

Το ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας" έχει απασχολήσει ιδιαίτερα και τον τύπο εκτός Μεσσηνίας. Αναφορές κι αφιερώματα έχουν γίνει στις εφημερίδες "Έθνος", "Πρώτο Θέμα", "Ποντίκι", κ.α αλλά κι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς,"Ε ", "ΝΕΡΙΤ" και προσφάτως από τον "Alpha". Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να ταυτίσει την Μεσσηνία με την Μαρία Κάλλας. Ένα γεγονός που θα αποφέρει μελλοντικώς πλήθος επισκεπτών στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα.Χορηγοί του ντοκιμαντέρ είναι η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, το Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Αποφοίτων ΜΣΚ Μαρία Κάλλας και οι επιχειρήσεις: "στο Κύμα" , ΙΝ.DEV.ΙΝ, Οπτικά Σινάπη, Μεταξωτά Υφαντά Γκόνου.Ειδικές ευχαριστίες στους: Θανάση Ψαρούλη, οικ. Γεώργιου Ηλιόπουλου, Σοφία Μπομπόνη, Παύλο Παύλου, Παναγιώτη Μίντζια, Παναγιώτη Μπαζίγο, Αντώνη Κυριακόπουλο,Φώτη Κουτρουμπή, Ανδρέα Ζαγάκο, Μαρία Τούμπουρου, Άντζελα Σπηλιώτη, Αγγελική Σάμπαλη, Αγγελική Μήτρου, Σωτήρη Θεοδωρόπουλο, Mάριο Κατσαρό κ.α
Read more: Ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας"

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμάτα 

Τιμές Καυσίμων ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

Γιατροί ΕΟΠΥΥ Καλαμάτα