Pasxalines ekdiloseies 2014

Sxoles FARIS 2013Μια νέα εκπαιδευτική χρονιά ξεκινά για τις Σχολές της ΦΑΡΙΣ, με προγράμματα και δραστηριότητες που στόχο έχουν, στο οικονομικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, να λειτουργήσουν διατηρώντας τόσο τη βιωσιμότητά τους όσο και το επίπεδο σπουδών.

Το υψηλό επίπεδο σπουδών με καθηγητές εγνωσμένης καλλιτεχνικής αξίας, αποφέρει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών και είναι το σημαντικότερο κίνητρο για τους σπουδαστές.

Οι δραστηριότητες και τα προγράμματα των σχολών, έχουν διευρυνθεί τόσο θεματικά όσο και χωρικά.

Λειτουργούν μουσικά σύνολα Jazz, πνευστών, εγχόρδων αλλά και παραδοσιακής μουσικής, τμήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού, καθώς και νέες τεχνοτροπίες στα εικαστικά. Με συναυλίες, εκθέσεις και παραστάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι σχολές δίνουν το στίγμα τους και συμβάλλουν στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα: Λειτουργία σχολών «Φάρις» για το εκπ. έτος 2013-2014

 H GiagiaΣτο ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗπαρουσιάζεται η νέα θεατρική παραγωγή που θα συζητηθεί «Η ΓΙΑΓΙΑ», με τον Θανάση Τσαλταμπάση και Νίκο Ορφανό σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται στην Αθήνα στο θέατρο ΔΙΑΝΑ.

Πρόκειται για μια σπαρταριστή αλληγορική κωμωδία που καθρεφτίζει με μοναδικό τρόπο τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Ποια είναι άραγε η γιαγιά που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή για να συνεχίσουν να επωφελούνται απ αυτή;

Θα σας το πούν επί σκηνής οι πρωταγωνιστές Θανάσης Τσαλταμπάσης και Νίκος Ορφανός.

Η σκηνοθεσία είναι του Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 201- Ώρα : 18.00 και 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος:15 ευρώ - Φοιτητικό, μαθητών , ανέργων       12 ευρώ

Sima farisTo Δ.Σ. της ΦΑΡΙΣ συνεδρίασε, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, στις 13:30 στα γραφεία της ΦΑΡΙΣ και μεταξύ άλλων υπηρεσιακών θεμάτων, αποφασίστηκαν και τα εξής:
1.Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» στο ΙΚΑ.
 Η Κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ κατέθεσε αίτηση στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για να ενταχθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΙΚΑ, ώστε να δύναται να παράσχει υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και ανάπηρους συνταξιούχους, μέσα από το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» που αποτελεί επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Διαβάστε περισσότερα: Συνεδρίαση του Διοικητικο​ύ Συμβουλίου της ΦΑΡΙΣ

NIKOS-1-XanthoulisΣ’ ένα περιβάλλον που καθορίζεται από το Mνημόνιο, το πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την έλλειψη χρηματοδοτικών πόρων, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, αξιοποιώντας τις υποδομές και την ιστορία του, καλείται να παίξει περιφερειακό ρόλο και να καθορίσει νέους στόχους. Η διεύρυνση των θεματικών πεδίων, των συνεργασιών με άλλους φορείς καθώς και η έντονη παρουσία του στο χώρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι στόχοι άμεσης προτεραιότητας. Τα πρώτα βήματα έγιναν με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και την εκφρασμένη πρόθεση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προγραμματική σύμβαση λειτουργίας του Δη.Πε.Θε Καλαμάτας. Σημείο αναφοράς αποτελεί και η επιλογή του Νίκου Ξανθούλη, ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θεάτρου της ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, που επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΑΡΙΣ στην πρώτη 1η του συνεδρίαση του 2013.

«Μια σπίθα άναψε φωτιά που μέσα μας ακόμα κρατά και φωτίζει την πορεία του Θεάτρου…»

Προβολη εικονων

ntora_mpakopoyloy.jpg